30/9/11

Nou curs, nous llançaments!!!

"Historias de Terramar", "Arriety", "Allà on els arbres canten" i "Llegat"

Hola hola!! Com ha començat el curs? Segur que molt atrafegat però entre aquestes estones ocupades sempre trobem algun foradet per a llegir una mica. Jo aquest estiu m'he llegit dues novel·les de la saga "Terramar", d'Ursula. K. Le Guin, que m'han semblat absolutament fascinants, especialment la segona!
Per aquells que no coneguin la saga (i per als que ja sí com la Vedruna) deixo aquí la ressenya i la fotografia del llibre que reuneix les cinc novel·les en un sol volum:

Títol: Historias de Terramar
Novel·les que inclou: "Un mago de Terramar", "Las Tumbas de Atuan", "La costa más lejana", "Tehanu" i "En el otro viento".
Autora: Ursula k. Le Guin
Nacionalitat: EUA
Editorial: Minotauro
N de pàgines: 1117 (contant les cinc novel·les eh XD)
Resum: A l'axipèl·lag de Terramar hi ha dracs, mags i espectres, talismans i poders. És un món governat per la màgia i, per davant de tot, per les paraules: cada cosa posseeix el seu nom veritable, el designat durant la Creació, el coneixement del qual otorga als mags el domini sobre els elements i els animals. Els seus habitants, senzills i tranquils, tenen com a objectiu aconseguir la pau i la sabiesa.
Adaptació cinematogràfica: "Cuentos de Terramar", per Goro Miyazaki. Una bona adaptació de la tercera novel·la (Tehanu), on els dibuixos de l'Studio Ghibli ens sorprenen una vegada més.

I parlant de l'Studio Ghibli i el seu gran fundador: Hayao Miyazaki, aquest setembre s'ha estrenat una de les darreres pel·lícules, titulada "Arriety i el mundo de los diminutos". Només per tenir la firma de l'estudi d'animació japonès ja val la pena anar-la a veure. La Jordina i jo la vam anar a veure ahir i ens va agradar molt. Els dibuixos són una obra d'art i la música que els acompanya acaba d'amenitzar la sessió de cine. Deixo aquí la resenya també.


Títol: Arriety y el mundo de los diminutos
Nacionalitat: Japonesa
Adaptació cinematogràfica de: The borrowers, Mary Norton.
Studio Ghibli
Director: Hiromasa Yonebayashi (guió de Hayao Miyazaki)
Música: Cecile Corbel
Resum: "Arrietty y el mundo de los diminutos" explica una història d'una família de petits éssers de tan sols 10 cm d'alçada que viuen en una caseta oculta sota terra d'una mansió de camp. Aquests petits éssers tenen la norma de no deixar-se veure mai pels humans; no obstant, la seva tranquil·la existència cambia quan la jove Arriety, una audaç adolescent, és vista accidentalment per un nen que s'acabava d'establir a la casa de camp degut al seu delicat estat de salut. Entre els dos sorgirà una forta amistat que amenaçarà l'existència de l'Arriety i la seva família.
http://www.elseptimoarte.net/trailer-espanol-de--arrietty-y-el-mundo-de-los-diminutos--11751.html


Atenció atenció que la nostra escriptora treu un nou llibre titulat "Allà on els arbres canten". Laura Gallego, coneguda entre d'altres novel·les com Memòries d'Idhun o l'Emperadriu dels Eteris, ens sorpendrà una vegada més amb una nova història, ambientada en un món medieval i sense faltar-hi la fantasia.


Títol: Allà on els arbres canten

Autora: Laura Gallego García

Nacionalitat: Espanyola

Editorial: Cruïlla

Data de llançament: 14 d'octubre

N de pàgines: 480

Resum: (en castellà) Viana, la única hija del duque de Rocagrís, está prometida al joven Robian de Castelmar desde que ambos eran niños. Los dos se aman y se casarán en primavera. Sin embargo, durante los festejos del solsticio de invierno, un arisco montaraz advierte al rey de Nortia y sus caballeros de la amenaza de los bárbaros de las estepas... y tanto Robian como el duque se ven obligados a marchar a la guerra. En tales circunstancias, una doncella como Viana no puede hacer otra cosa que esperar su regreso... y, tal vez, prestar atención a las leyendas que se cuentan sobre el Gran Bosque... el lugar donde los árboles cantan.

I ja per acabar el llançament més esperat de tots: la 4a i darrera entrega de la saga que ens va captivar amb la seva primera novel·la, Eragon, publicada l'any 2003. Després de 8 anys Christopher Paolini conclueix la saga que desvetllarà molts misteris.

Títol en català: Llegat

Autor: Christopher Paolini

Nacionalitat: EUA

Editorial: Roca

Data de llançament: 8 de novembre

N de pàgines: De moment només saber que és més gruixut que qualsevol dels altres.

I per acabar bé la publicació adjunto un parell de vídeos del compositor Japonès Joe Hisaishi que són dignes d'escoltar (i d'admirar :D!!).


http://www.youtube.com/watch?v=jLxtI3cspQQ
Bona lectura, sessió de cine i de música!!!

Martí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada